Verbouwing bibliotheek Heemstede officieel door wethouder Christa Kuiper opgestart

Foto: Charles Duijff

Na een grondige voorbereiding,  waaronder uitgebreid overleg met alle betrokken personen en instanties,  is deze maand de verbouwing gestart van de bibliotheek aan het Julianaplein 1 tot een multifunctionele accommodatie.

Maandagmiddag 8 mei om 16.00 uur heeft wethouder Christa Kuiper van de gemeente Heemstede het officiële startsein geven voor deze verbouwing. Dit werd voor haar een kracht-toer,  maar ze slaagde bij de eerste mokerslag…  (klik op de foto’s hieronder voor uitvergroting) … Mevrouw Kuiper beheert de volgende portefeuilles:  Maatschappelijke zorg, werk en inkomen, Paswerk (WSW), volksgezondheid, jeugd en cultuur, bibliotheek (integraal).

De gemeente gaat een breed ontmoetingscentrum maken van het bibliotheekgebouw aan het Julianaplein.  Hierin krijgen naast de bibliotheek ook andere instanties een plek,  zoals bijvoorbeeld de politie.  De redactie van Heemstede.nieuws.nl zal de voortgang van het traject volgen en regelmatig beeldmateriaal en nieuws daarover presenteren.Onder het genot van een hapje en een drankje werden de vorderingen van het project toegelicht. De bibliotheek is een belangrijke voorziening in Heemstede voor jong en oud,  met een lokale functie van educatie en ontmoeting.   Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om samen te werken met Bibliotheek Kennemerland-Zuid,  Politie Noord-Holland,  SHDH,  Kinderopvang Op Stoom,  Roads,  WIJ Heemstede en  De Zorgspecialist.  Naar verwachting betrekken al deze instanties het pand in de zomer van 2017.  Een eerste schets van de inrichting van het terrein rondom de bibliotheek is in december 2016 reeds aan de omwonenden gepresenteerd. De bibliotheek blijft gedurende de werkzaamheden gewoon open.  Tijdelijk is daarom de bibliotheek binnen het gebouw op bezoekersvriendelijke- en overzichtelijk wijze ingericht. De ingang van de bibliotheek is aan de achterzijde nabij de parkeerplaats met ruime parkeergelegenheid (hieronder achterzijde gebouw) De parkeerplaats aan de EikenlaanNog wat foto’s van de bijeenkomstDe altijd behulpzame bodes van de gemeente HeemstedeTevens aanwezig waren de wethouders mevrouw Heleen Hooij (hieronder met rode sjaal) en Sebastiaan Nieuwland (hieronder 2e van R)  Zij beheren respectievelijk de portefeuilles van: Financiën, verkeer, vervoer en waterstaat, riolering, openbare ruimte en groen, economische zaken en toerisme bestedingsregie en de heer Nieuwland:  ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, onderwijs, economische zaken en toerisme relatieregie, sport, recreatie, reiniging, duurzaamheid.De politie in Heemstede heeft een tijdelijk nieuw onderkomen in een pand op de gemeentewerf aan de Cruquiusweg 49 in Heemstede.  Op deze locatie zijn vanaf 8 mei 2017 onder meer de wijkagenten werkzaam.  Ook is dit de uitvalsbasis voor de lokale politie in de noodhulp.  Politie is voor inwoners van gemeente Heemstede 24/7 bereikbaar via 0900-8844, en bij spoed via 112 snel ter plaatse.  De tijdelijke verhuizing heeft geen gevolgen voor de politieaanwezigheid op straat.  Net als op de Kerklaan al het geval was kunnen op de tijdelijke locatie geen aangiftes worden gedaan.

Tijdelijke verhuizing

Het bureau op de gemeentewerf is tijdelijk. In het voorjaar van 2018 zal de politie mee verhuizen naar het bibliotheekgebouw in Heemstede. Deze locatie wordt nu door de gemeente verbouwd tot een breed ontmoetingscentrum.

3D-aangifte loket

In het bibliotheekgebouw zit nu al het 3D-aangifteloket. Inwoners kunnen hier zeven dagen in de week van 09.00 uur tot 22.00 uur op afspraak (via 0900-8844) aangifte doen.

Op afspraak

De tijdelijke locatie op de gemeentewerf heeft geen publieksfunctie en is niet zonder afspraak te bezoeken.
Wel kunnen wijkagenten op deze locatie, op afspraak via 0900-8844 burgers ontvangen.

Reacties