Opening Linnaeushof Bennebroek – Heemstede seizoen 2017

Foto: Charles Duijff

Op woensdag 29 maart 2017 opende het Linnaeushof haar entree voor het nieuwe seizoen 2017.  De grootste speeltuin van Europa is bijna dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.  Er bestaan wat afwijkende openingstijden en er zijn ook enkele dagen waarop de speeltuin is gesloten. Raadpleeg daarvoor de website van de speeltuin.  De websitelink treft u onderaan dit artikel.  Het seizoen 2017 duurt tot en met 29 oktober.

De speeltuin ligt op de grens van Heemstede en Bennebroek.  Het parkeerterrein met daar tegenover de ingang bevindt zich aan de Clipperweg 4c te Heemstede.  Het speelterrein ligt volgens Wikipedia op de grond van de gemeente Bennebroek (Bloemendaal).  Via een prachtig entree-pad op weg naar de ingang….Behalve enkele leuke foto’s van dag 1 treft u ook een kort filmpje van het speelplezier.  Dinsdag 28 maart was een stralende zonnige dag.  De openingsdag de 29e verliep gelukkig wel droog,  maar de zon liet zich pas in de namiddag zien.   De fotograaf/redacteur van www.Heemstede.nieuws.nl ontmoette al snel een zonnig gezichtje en dat maakte alles meteen goed…Hier eerst het filmpje en daarna nog veel meer mooie afbeeldingen.  Wanneer u daarop klikt wordt de foto uitvergroot.  Geniet mee….

U komt de speeltuin binnen via het gezellige winkeltje en dat is ook de uitgang na een lange dag plezier.  Waarheen zullen we eerst eens wandelen…. Het konijn wijst me de weg niet… al ga ik op mijn kop staan !!!Ik begin bij het konijn nabij een wensput en daar tref ik meteen vier vrolijke jonge dametjes…Als je echt meer wilt weten fotograaf… in het restaurant tref je twee heren die weten van de hoed en de rand en een lekkere kop koffie natuurlijk!!  Die kop koffie kreeg ik van de heren.Het restaurant krijgt een aparte IJssalon…   Daar wordt nog volop aan gewerkt.   De dames versieren de boel vast voor de feestelijke opening.  Ook gezellig voor de komende verjaarspartijtjes !!  Het restaurant met buiten een ruim terrasNu nog een ‘Oase’ van rust,  evenals de waterspeelplaats waar bij een zomerse dag volop kan worden gesparteld.  De ouders of begeleiders kunnen in die tijd heerlijk relaxen met een drankje en een hapje natuurlijk…. Wat zeg ik hapje? Maaltijden !!Maar goed,  dat wanneer het wat warmer wordt buiten…… Wat dacht u van een bezoekje aan de Peuter- en kleuterspeeltuin?  Voor elke leeftijdcategorie is er veilig speelmateriaal,  dat jaarlijks goed wordt onderhouden…Bij installatie van dit springkussen is ‘hoog van de toren’ geblazen….Snel mijn schoenen weer aan,  want ik wil mijn trein halen !!Niet de trein naar huis, want…….Precies.  Even naar de binnenspeelhal.  De overdekte speeltuin dus…. met botsauto’s en luchtskelters Ziezo weer naar buitenOok daar is een luchtskelter en er zijn andere mogelijkheden om het ‘hogerop te zoeken’Hoger hoger hoger hoger en nogeens hoger hogerHet Linnaeushof biedt voor elke leeftijd een baangarantie.  Een glijbaan, dus met afvloeiingsregeling….. Sommigen zoeken hun rust op de waterfiets De meest populaire plaats voor de jonge Max Verstappens   De skelterbaan…..  Met de Australiërs in de politieskelter maakte ik eerder op de dag kennis.  Ze zouden twee dagen later weer terugreizen naar het land van de kangoeroes….In de malle molen van het leven…. draai je allemaal je eigen rondje mee.  Die molen draait ook zonder jou, je plaats blijft nooit lang leeg… dus draai maar met die malle molen mee….You’ll grow up,  but the child remains inside…. ‘Je zult opgroeien,  maar het kind blijft van binnen’Op een onbewoond eiland….Terwijl ik de speeltuin verlaat komen er al wat meer bezoekers en is er drukte bij de kassa’s voor ondermeer abonnementen…. Dag 1 van het seizoen…. rustig aan begonnen, nog veel voorbereidende activiteiten.  Maar kom op zeg, het zal nog druk genoeg worden de komende maanden.  Zo heeft u vast een indruk van alles wat in de speeltuin te beleven valt.  Maar bewoners uit de regio weten dat al lang.  De redacteur van Heemstede.nieuws.nl kwam hier eind jaren 70 al met zijn kroost.  Blijvend goede herinneringen.  Met hartelijke dank aan de medewerkers van het Linnaeushof voor hun gastvrijheid en een gezellige foto-dag !!  Ik wens iedereen die dit leest een geweldig zomers speelseizoen !!!

Link naar de website Website Linnaeushof

 

Reacties