Herenweg wordt opnieuw ingericht

Foto: Charles Duijff

De Herenweg wordt sinds 23 januari j.l. van de Rijnlaan tot de grens van Bennebroek in vier fasen opnieuw ingericht. De eerste 3 fasen zijn uitgevoerd tussen 2011 en 2013. Het werk van de 4e en laatste fase bestaat in hoofdlijnen uit het vernieuwen van de asfaltlagen van de rijbaan, het vervangen van de tegelverharding op de fietspaden door asfalt tussen Rijnlaan en Bennebroek. Daarnaast gaat nieuwe riolering worden aangebracht in het gedeelte tussen Prinsenlaan en de grens met Bennebroek. Belangrijke aan de weg gelegen objecten zoals het benzinestation en het Pannenkoekenhuis zijn bereikbaar.

Afgesloten weggedeelten

Tot eind juli 2017 is de Herenweg tussen Prinsenlaan en Rijnlaan afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting, dus richting Haarlem. De weg is wel open voor verkeer in zuidelijke richting, dus richting Bennebroek.  Buslijn 50 heeft zijn route in beide richtingen aangepast en rijdt gedurende de hele periode dat er aan de weg wordt gewerkt via Glipper Dreef – Heemsteedse Dreef – Dreef. Dit betekent dat lijn 50 in deze periode niet over de Herenweg en Wagenweg rijdt! Wel wordt er een belbus ingezet voor de bewoners van de Geleerden- en Rivierenwijk (zie route lijn 50 wijzigt). Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Herenweg.

Omleidingen

Auto’s en vrachtverkeer

Het doorgaande verkeer uit zuidelijke richting wordt omgeleid via de Prinsenlaan – Glipper Dreef – Van Merlenlaan. Verkeer uit noordelijke richting kan gewoon via de Herenweg richting Bennebroek.
De werkzaamheden zijn zo gepland dat het bloemencorso op 22 april gewoon gebruik kan maken van de Herenweg.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij moet men er rekening mee houden dat het fietsverkeer in twee richtingen over één fietspad wordt geleid.

Route buslijn 50 wijzigt!

Buslijn 50 Leiden-Haarlem rijdt tot eind juli 2017 een alternatieve route in beide richtingen. In deze periode rijdt lijn 50 via Bennebroekerlaan – Binnenweg – Glipperweg – Glipper Dreef – Valkenburgerlaan – Heemsteedse Dreef (N201) – Zuiderhoutlaan(N205) – Dreef. Dit betekent dat alle haltes op de Herenweg (Heemstede) en Wagenweg (Haarlem) vervallen!

In de huidige omleidingsroute is (vanaf 20 februari) een extra halte opgenomen: De Glip. Vanaf de haltes Rijnlaan en Kerklaan op de Herenweg rijdt een belbus richting de halte Wipperplein, waar reizigers kunnen overstappen op lijn 50 of R-net 340. Deze belbus rijdt 7 dagen per week van 9.00 tot 18.00 uur. Reizigers moeten de belbus uiterlijk een uur voor vertrek reserveren via 0900 1961 (10 cent per minuut). De belbus rijdt in eerste instantie t/m 31 maart. Daarna wordt het gebruik van de belbus geëvalueerd en besloten of deze blijft rijden.

OV-reisinformatie

De website www.arriva.nl geeft actuele informatie over de gewijzigde dienstregeling en een overzicht van zowel de tijdelijke als de vervallen bushaltes voor de buslijn 50. Op Openbaar vervoer info kunt u uw reis met het openbaar vervoer plannen. Link naar de gemeentelijke website Gemeente Heemstede

Reacties