Lincoln Park Haarlemmermeer nabij de Meerkerk: Plant je eigen boom!

Het hangt al een jaar boven de markt dat de Voedseltuin van Park 2020 van Stichting MEERGroen gaat verhuizen naar jet Lincolnpark naast de Meerkerk aan de Bennebroekerweg. Na de noodzakelijke fase van papierwerk ging op 1 maart de eerste schop de grond in.

Zoals gebruikelijk bij MEERGroen geen gewone schop.

OPROEP:

Wie komt ons helpen 8 maart a.s. ?  Voor u een unieke gelegenheid om gratis uw eigen boom op deze locatie te komen planten. Vervolgens kunt u uw boom te komende jaren zien opgroeien én u blijft getuige van het ontstaan van een unieke groentetuin, een boomgaard, een bloemenweide en alles wat de natuur hier verder brengt aan variëteit, schoonheid en gezondheid. Wie wil daar nu niet bij betrokken blijven!?  Parkeren: gratis parkeerplaats naast de Meerkerk.Ga voor aanmelden en meer informatie naar Stichting MEERgroenZie en beluister ook het openingsfilmpje.

Op 1 en dus ook op 8 maart worden er zo’n 6000 boompjes van 40 tot 50 soorten geplant als windsingel, om de toekomstige Groente tuin (3000 m2), Boomgaard (3000 m2) en Bloemenweide ( 2000 m2) te beschermen.

Dus t.o.v. de 4000 m2 van Park2020 gaat de stichting MEERgroen er flink op vooruit. De windsingel wordt 500 m lang en 4 m breed. De 6000 boompjes komen uit de eigen voorraad van de meerbomen.nu actie, van waaruit inmiddels in heel Nederland sinds 2020 per jaar honderdduizenden bomen gered en gratis uitgedeeld worden.

Deze meeebomen.nu actie is in 2009 begonnen als het Haarlemmermeerse boom weggeefmodel. De actie ontwikkelt zich stormenderhand in heel Nederland en wordt nu ook overgenomen in Duitsland, België en elders in Europa. Hieronder worden boompjes in de luwte beschermd tegen nachtvorst) Natuurlijk ook hulp van een graafmachine

Cookieinstellingen