VVD Heemstede breekt lans voor ondernemers

Foto: Wim Meijer Fotografie

De VVD Heemstede wil van het college weten welke mogelijkheden er zijn om de ondernemers hun deuren weer te laten openen, omdat de meeste winkels in Heemstede halverwege december zijn gesloten. Ook lijkt het volgens de liberalen in Heemstede dat de ondernemers maar een zeer beperkt uitzicht te hebben op een werkbare opening op 2 maart. ,,De lockdown is voor iedereen een drama maar onze lokale ondernemers worden extra hard geraakt”, zegt de VVD Heemstede.

Gesprekken

Dat blijkt uit de gesprekken die verschillende liberalen binnen Heemstede voeren met de lokale ondernemers. Zo ziet de VVD Heemstede dat het water veel van hen aan de lippen staat. Volgens de liberalen weten zij bijvoorbeeld niet of er nog andere subsidies mogelijk zijn of dat de verleende subsidie een druppel op de kostenplaat blijkt te zijn. Daar rekenen de liberalen ook de loonkosten onder. Aan de andere kant stelt de partij dat er ook nog eens weinig tot geen omzet tegenover staat en dus geen inkomen.

De ondernemers aan de Binnenweg

Kijken naar lokaal niveau

De Heemsteedse liberalen willen dat de gemeente meer kijkt naar het lokale niveau voor de ondernemers. ,,De persconferenties vinden met regelmaat plaats met daarin besluiten over het wel of niet open kunnen gaan. Hier wordt gesproken op landelijk niveau”, zegt de VVD Heemstede. De ondernemers en ook de VVD Heemstede vragen aan het Heemsteeds gemeentebestuur wat er nu juist wel mogelijk is en hoe de Heemsteedse ondernemers dit samen met de Gemeente Heemstede kunnen bereiken.

Click en Collect

,,De VVD Heemstede hoort terug van Heemsteedse ondernemers dat het click en collect principe er op papier goed uitziet maar in werkelijkheid zeer beperkt effectief is. De creatieve en volhoudende inzet van onze lokale ondernemers om via social media en internet omzet te genereren is enorm. Toch is het niet te verkroppen dat bij ketens wel grote getalen klanten naar binnen gaan en bij de relatief veiligere en kleinere winkels niet”, zeggen de liberalen in Heemstede.

Verhoudingen scheef

Volgens de VVD zijn de verhoudingen scheef tussen de ondernemers onderling, omdat de ondernemers nu inkopen moeten doen om eventueel na 2 maart open te kunnen gaan. De liberalen zien dat bij de ondernemers de lente eraan begint te komen, waarbij iedereen zo veilig als mogelijk naar buiten kan en wil gaan. ,,Daarom hebben zij nu helderheid en perspectief nodig om zich te kunnen commiteren aan inkoopverplichtingen. Bovenal laten de Heemsteedse ondernemers ons weten dat zij zich niet gehoord en gezien voelen door de Gemeente”, zegt de VVD Heemstede.

Cookieinstellingen