D66 Heemstede voorman reageert op politieke commotie bij afvalbeleid

Foto: Wim Meijer Fotografie

Antoine Rocourt van D66 Heemstede reageert op de politieke commotie van de afgelopen tijd als het gaat om het afvalbeleid binnen de gemeente Heemstede. Volgens Rocourt hebben Heemsteeds Burger Belang (HBB), Groen Links Heemstede en PvdA Heemstede het democratisch proces twee keer in de Heemsteedse raad gegijzeld. ,,Met 1 stem verschil werd het vergaderen onmogelijk en het debat monddood gemaakt om iets dat buiten de raad gebeurd is en waar vrijwel niemand nog het fijne van weet…”, zegt Rocourt.

‘Enige issue creëren we zelf’

,,Heemstede is één van de top drie gemeenten waar men met plezier woont. We hebben amper problemen en een sluitende begroting. Het enige issue dat we hebben, creëren we nu zelf. Dit is een blamage richting de inwoners van Heemstede”, zegt Rocourt in een rondschrijven naar de media. De D66 voorman doelt op de discussie rondom het duurzaam afvalbeleid.

Besluiten nemen voor de toekomst van de gemeente

,,Er moeten belangrijke besluiten genomen worden voor de toekomst van de gemeente. Helaas is er weer niet gesproken over het voorgestelde afvalbeleid. Is het inmiddels als grofvuil bij het afval gezet? Wordt de wethouder gesteund? Coalitie twijfelt, wil niet horen wat andere partijen te bieden hebben en zet de raad procedureel buitenspel. Terwijl we wel door moeten”, zegt Rocourt.

Verantwoordelijkheid nemen

Hij vindt dat alle gekozen volksvertegenwoordigers in de raad de verantwoordelijkheid moeten gaan nemen. Volgens Rocourt moet dan zo snel mogelijk gebeuren om hierover een discussie te voeren en daarbij een beslissing te nemen.

Cookieinstellingen