2turvenhoog festival viert 15-jarig jubileum op 2e Paasdag in PHIL en Schuur

Foto: Geert Roels - aangeleverd

HAARLEM – 2turvenhoog festival, het internationale kunstenfestival voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar en volwassenen bestaat dit jaar 15 jaar in Haarlem. Het festival is op maandag 1 april (Tweede Paasdag) te zien in de PHIL en de Schuur in Haarlem.

Net als voorgaande jaren presenteert 2turvenhoog een mix van zinnenprikkelende, bijzondere nationale en internationale theater- en dansvoorstellingen en kunstinstallaties. Traditiegetrouw start het festival in de Schuur met een muzikaal Paasontbijt. Het Paasontbijt begint om 9.00 uur in het Schuurcafé.

Jubileumconcert
Speciaal voor het 15-jarig  jubileum produceert 2turvenhoog samen met het FlevoEnsemble een feestelijke concert. Speciale gast is de Braziliaans Nederlandse zangeres Lilian Vieira. Onder leiding van Egon Kracht brengen Lilian en de leden van het ensemble vrolijke ska, swingende samba’s en vette soul. Het jubileumconcert is te zien op maandag 1 april  om 14.00 uur in de PHIL.

Programma
Naast het jubileumconcert is er ook dit  jaar weer een uiteenlopend programma voor baby’s, peuters en kleuters en hun volwassen begeleiders. Het festival toont voorstellingen van Nederlandse gezelschappen en van gezelschappen uit Denemarken en België. Het Deense gezelschap Aaben Dans speelt What is That? over de nieuwsgerigheid van kleine kinderen. De Belgische gezelschappen Cie Grensgeval en De Spiegel tonen respectievelijk MurMur en OORT.  MurMur is een circustheater voorstelling vol geluiden en acrobatie. In OORT kunnen bezoekers zich samen met hun baby onderdompelen in de klanken van voor de geboorte.

2turvenhoog is ook coproducent van een groot aantal voorstellingen: Jaszak van Simone de Jong Company en Raketje van Ministerie van onverrichter zaken. Jaszak is een voorstelling over een mens zonder dak en in Raketje bouwt een man een raket van 1000 lege colaflessen.

Daarnaast speelt Laagland  de voorstelling VO-LU-ME over een piepklein stukje stof dat steeds groter wordt. In WeeRKLanNK van Dadodans nodigen drie performers nodigen het publiek uit om zich onder te dompelen in de zinnenprikkelende speeltuin van geluid

Naast de voorstellingen zijn er in de PHIL diverse kunstinstallaties waar kinderen aan mogen komen en in kunnen spelen. De kunstinstallaties zijn gratis te bezoeken. Het hele programma met alle aanvangstijden en locaties staat op https://2turvenhoog.nl/festival.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de voorstellingen loopt via de websites van de Schuur: schuur.nl en de PHIL: philhaarlem.nl. Kaarten kosten 16.00 (volwassenen) of 11,00 (babies en kinderen). Het Paasontbijt kost 7,50 per persoon.

2turvenhoog festival
Het veelzijdige, internationale programma van 2turvenhoog festival bestaat uit theater, dans, muziek, performances en beeldende kunst installaties. 2turvenhoog biedt jonge kinderen en hun volwassen begeleiders een hele mooie, vaak eerste, theaterervaring. Juist deze gedeelde ervaringen tussen ouders, grootouders, broertjes en zusjes en/of andere volwassen begeleiders zijn heel belangrijk. Na het festival in Haarlem volgt van donderdag 4 tot en met zondag 7 april het 2 turvenhoog festival in Almere. In Almere bestaat het festival dit jaar 25 jaar.

Cookieinstellingen