Wethouders bezoeken DO IT op Nova College Beverwijk

Foto: Nova College

KENNEMERLAND – Veel studenten van 18 jaar en ouder willen graag naar school, maar dat lukt niet altijd vanwege multi-problematiek en/of medische redenen. Daardoor kunnen zij tijdelijk niet of niet volledig meedraaien in een opleiding. Aanleiding voor RMC en Nova College om ‘DO IT’ te ontwikkelen.

Vrijdag kwamen wethouders verantwoordelijk voor RMC/Doorstroompunt van de regio Zuid-Kennemerland en IJmond (gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort op werkbezoek op de Nova Campus Beverwijk.

Wethouders Brigitte van den Berg en Cecilia van Weel (Beverwijk), Attiya Gamri (Bloemendaal), Bas van Leeuwen (Haarlem), Piet Burgering (Heemskerk), Sam Meerhoff (Heemstede) en Lars Carree (Zandvoort) namen deel aan het bezoek. Van het RBL Leerplein/RMC waren aanwezig: Yvonne Kniese, Yvonne Lammers en van gemeente Beverwijk Paulien Schaank.

Don’t quit
Vestigingsdirecteur Jan Wieger Hof deed de aftrap en nam het woord samen met Esther van de Wint, manager van het Nova Pluspunt Beverwijk. Het Nova Pluspunt biedt studenten extra ondersteuning bij zaken die de voortgang van hun studie belemmeren. Onder het motto ‘don’t quit, DO IT’ is een project ontwikkeld voor 18-plus studenten die een (gedeeltelijke) time-out van hun studie nodig hebben. DO IT biedt begeleiding en ondersteuning aan gemotiveerde studenten van 18 jaar en ouder. De studenten kunnen op eigen tempo aan hun doelen werken en krijgen begeleiding in hun verdere schooltraject. Het is de bedoeling om zo schooluitval te voorkomen en te zorgen dat de studenten in verbinding blijven met school.

Nieuwe draai aan je leven
Vervolgens kregen Tugba Yazar, studentbegeleider en de DO IT studenten het woord. De studenten vertelden aan de hand van verschillende trefwoorden over hun ervaring met DO IT. De woorden die de studenten linken aan DO IT zijn: rust, begeleiding, verbinding, safe space, aandacht, ritme en toekomst. Student Romy: ‘Do it is voor mij een plek om tot mezelf te komen’. Student Benjamin: ‘Voor mij is DO IT een plek waar je het beste van jezelf weer naar boven haalt en weer een nieuwe draai kan geven aan je leven, dat zorgt voor rust en zekerheid.’

Mascotte Bob
Om met de wethouders in gesprek te kunnen gaan, gooiden de studenten om de beurt een bal (de mascotte Bob) naar iemand in het publiek. Zij konden meepraten en hun eigen verhaal delen in de groep. Mooie gesprekken kwamen hieruit voort. Hoe het is om nu jong te zijn, het belang van hebben van maatjes en een netwerk en de rol van school en de samenwerking maar ook wachttijden bij de jeugdhulpverlening.

Pluspuntmanager Esther van de Wint: ‘Het was heel mooi en krachtig om te zien hoe de studenten hun eigen verhaal durfden te delen voor zo’n grote groep, wat hebben zij dat goed gedaan!’

(op de foto boven: Studenten Nova College vertellen wethouders wat DO IT voor hun betekent: ‘Het beste uit jezelf weer naar boven halen’)

Cookieinstellingen