Snuffelmug-vondst upcyclen samen met designer Helina Guleria

Foto: Charles Duijff

Om hergebruik en circulair ontwerpen te promoten, biedt designer Helina Guleria haar upcycle- vaardigheden aan in het kringloopwarenhuis Snuffelmug. De ontwerpster en sociaal onderneemster wil laten zien hoe noodzakelijk en leuk het is om oude spullen weer een nieuw leven te geven en biedt daarom vanaf november een aantal upcycling-workshops aan op de Heemsteedse vestiging van Snuffelmug.

Helina Guleria vindt het belangrijk om upcyclen onder de aandacht te brengen, aangezien er te veel goede- en nog bruikbare spullen weggegooid worden. Daarom ontwikkelt zij upcycle-projecten door onder andere gebruik te maken van verf en illustratietechnieken. Met deze projecten richt Guleria zich op circulair design, een van haar kernwaarden als ontwerpster. Om een breder publiek toegang te bieden tot het leren van upcycle-vaardigheden slaat Guleria de handen ineen met Snuffelmug, het kringloopwarenhuis dat de focus legt op re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sneakers pimpen en meubels upcyclen

Er komen twee mogelijkheden: een dagworkshop om sneakers te pimpen, en een cursus van acht lessen waarin deelnemers leren om een meubelstuk te upcyclen. Aan het begin van de workshop krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een paar sneakers of meubelstuk te kiezen uit een voorgeselecteerd assortiment van de winkel. Hiervoor ontvangt de winkel uit de totale opbrengst van de workshops een symbolisch bedrag, dat weer terugvloeit naar het maatschappelijke doel van Snuffelmug: mensen helpen re-integreren. Aan het eind van de workshop gaan de deelnemers naar huis met hun eigen unieke paar sneakers of meubelstuk en de deelnemers van de meubelcursus mogen ook hun set verfstiften houden.
De
inschrijvingen zijn nu geopend voor de workshops, die van start gaan per 1 november 2021.

Meer weten over Helina Guleria’s werk? Bezoek haar website of Instagram @designstudioguleria.

Website Helina klik op Home

Home

Cookieinstellingen