Succesvolle grote Heemstede Sportdag voor zes basisscholen op Sportpark Groenendaal

Foto: Renata Jansen Fotografie

Afgelopen week hebben zo’n 450 leerlingen van zes basisscholen in Heemstede meegedaan aan de grote Heemstede Sportdag op het Sportpark Groenendaal waar voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 een dag vol beweegactiviteiten is georganiseerd. De organisatoren van de sportdag vinden de dag succesvol verlopen.

(bewerkt persbericht SportSupport)

Samenwerking met verschillende sportverenigingen

De dag is georganiseerd door de buurtsportcoaches van Stichting SportSupport in samenwerking met verschillende sportverenigingen uit Heemstede. Zij zijn daarbij geholpen door de tweedejaarsstudenten Sportkunde van Hogeschool Inholland Haarlem.

Feestje

,,Het was echt een feestje! Supermooi weer, lekker buiten en heel veel leuke activiteiten. Je merkt duidelijk dat ook de leerkrachten en de verenigingen het fijn vinden dat er weer grotere evenementen georganiseerd mogen worden. Iedereen was blij en uitgelaten”, zegt buurtsportcoach Heemstede Tessa van der Zee.

Corona-aanpassingen

Normaalgesproken vindt de Heemstede Sportdag plaats in oktober, maar vanwege de coronamaatregelen is het event vorig jaar afgeblazen. Van der Zee heeft gemerkt dat het best even aanpakken is geweest voor de organisatoren. ,,Het was voor het team best even aanpoten nu, omdat de nieuwe datum vrij dicht op de Koningsspelen lag. Maar uiteindelijk is het goed gelukt om in korte tijd weer echt iets bijzonders op poten te zetten.” Alle klassen bleven dit jaar op een eigen veld, binnen hun eigen ‘bubbel’. “Dat bracht verrassend veel rust en overzicht. Bij ons als organisatie, maar ook bij de kinderen. Doordat zij vertrouwd onder elkaar bleven, waren zij bovendien vrijer in bijvoorbeeld het dansen of dingen uitproberen. Een mooie bijkomstigheid”, vertelt ze.

Grote diversiteit aan sportclinics

Tijdens de dag heeft iedere klas volgde vier verschillende sportclinics gevolgd van steeds 45 minuten. Deels verzorgd door de negen Heemsteedse sportverenigingen: RCH-Pinguïns (honk- en softbalvereniging), Holland Schermen, WIJ Heemstede (Urban Run), DBH-Heemstede (dans), Dans & Balletstudio Jolein, Kenamju (judo), HBC Tafeltennis, Dance Ballet Center en Gym Hasselbaink (kickboksen). De Haarlemse Reddingsbrigade heeft de EHBO geregeld. De overige clinics zijn bedacht en begeleid door 22 Inholland-studenten. ,,We hebben de volledige groep ingezet als ‘clinicgever’. Dat vonden ze natuurlijk geweldig en het ging ook heel goed. Zij kwamen met atletiek en hockey, maar ook met gekke dingen als kickball en stoepranden”, vertelt Van der Zee.

Perfecte locatie

Dat de velden van Sportpark Groenendaal uitermate geschikt zijn voor zo’n divers sportevenement weten de buurtsportcoaches al langer. Ook zijn ze blij met de schakeling met de verenigingen op het park zelf. ,,Zo maken we grif gebruik van de ruimtes van dansschool Jolein, en hoe leuk is het om te mogen honkballen op de échte velden van RCH-Pinguïns?”, zegt Van der Zee. Volgend jaar hopen ze ook het zwembad er weer bij te betrekken en de (binnen)gymhallen, want die waren nog niet open voor publiek. “Al met al een mooie gezamenlijke inspanning met een prachtig eindresultaat. Met als ultieme beloning al die verhitte, maar oh zo blije gezichtjes!”, sluit Van der Zee af.

Foto: Renata Jansen Fotografie.

Cookieinstellingen