Sloop dreigt voor oude postkantoor aan de Binnenweg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het oude postkantoor aan de Binnenweg in het centrum van Heemstede dreigt niet aan de slopershamer te ontkomen, nu de gemeentelijke welstandscommissie positief heeft geadviseerd over een nieuwbouwplan van de Hillegomse vastgoedontwikkelaar Pentas. De ontwikkelaar wil in ’Résidence de la Poste’ zes appartementen realiseren met een commerciële functie op de begane grond.

Planbespreking

Eind mei heeft een planbespreking plaatsgevonden tussen de welstandcommisssie van de gemeente met de architect en de ontwikkelaar. Uit die laatste bespreking blijkt dat het plan weer een wijziging heeft moeten ondergaan, nadat er eerder in april ook al de nodige wijzigingen zijn aangebracht. In deze bespreking laat de gemeentelijke welstandcommissie doorschemeren dat zij enorme waarde hechten aan het karakteristieke pand aan de Binnenweg. De commissie ziet de voorgestelde herontwikkeling en ontwikkeling begin april als een ambitieus plan.

Het oude postkantoor dreigt te worden gesloopt

Niet blij met voorgenomen plannen

In de regionale media maakt vooral de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek zich boos over de voorgenomen plannen. Het zit de vereniging vooral dwars dat de gemeente Heemstede de mond vol heeft over participatie, maar dat wanneer het puntje bij paaltje komt er anders wordt besloten door de gemeenteraad. Het is nu aan de gemeenteraad om duidelijkheid te geven over het lot van het oude postkantoor aan de Binnenweg 160 in Heemstede.

Cookieinstellingen