D66 Heemstede blij met extra steun voor betere ventilatie op Heemsteedse scholen

Foto: Wim Meijer Fotografie

D66 Heemstede is blij met de extra steun die de gemeente geeft op de rijkssubsidie voor een betere ventilatie op de Heemsteedse scholen. In oktober 2020 hebben de Heemsteedse democraten vragen gesteld aan het college hoe het met de ventilatie is gesteld in de Heemsteedse schoolgebouwen. Volgens Antoine Rocourt van D66 Heemstede is uit een landelijke inventarisatie eerder gebleken dat dit vaak niet aan de eisen voldoet.

Frisse gezonde scholen

,,In november is vervolgens de motie “Frisse gezonde scholen” unaniem in de raad aangenomen waarbij wethouder Sjaak Struijff werd opgeroepen in overleg te treden met de scholen om hen eventueel te ondersteunen met een subsidie aanvraag. De wethouder is daarna voortvarend aan de slag gegaan en deed hij gisteravond (9 maart) in de commissie Samenleving verslag van de stand van zaken”, zegt Rocourt.

Meeste scholen voldoen

Volgens de Heemsteedse democraat blijkt na uitgebreid overleg met de scholen blijken dat de meeste scholen door natuurlijke ventilatie aan de normen te kunnen voldoen. ,,Investeringen voor permanente aanpassingen zijn hoog. College Hageveld heeft inmiddels wel samen met de gemeente een subsidieaanvraag ingediend”, zegt Rocourt.

Cookieinstellingen