Gemeente zet groot gedeelte tweede steunpakket cultuur in voor de realisatie van een digitale platform

Foto: Pixabay

De gemeente Heemstede gaat het tweede steunpakket voor de cultuur inzetten voor de realisering van een digitaal platform waar voorstellingen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten digitaal te kunnen ontsluiten. De gemeente heeft afgelopen week daar ruim een ton voor gekregen. Eerder heeft Groen Links Heemstede vragen gesteld over dit onderwerp.

In principe voor de culturele sector

Volgens wethouder Sjaak Struijf wordt in principe het bedrag geoormerkt voor de culturele sector, maar als blijkt dat het geld niet allemaal nodig is voor cultuur, dan zal de gemeente het restant storten in de reserve voor corona om andere noodzakelijke dingen in de samenleving te kunnen doen. Welke noodzakelijke zaken dat zijn, heeft de wethouder er niet bij vermeld.

Street-artproject

Naast de besteding aan een digitaal platform zal de gemeente een deel van het steunpakket inzetten voor een street-artproject. ,,Daarnaast dient rekening gehouden te worden met onvoorziene omstandigheden waarmee de Heemsteedse culturele sector tijdens de coronacrisis, maar ook na de coronacrisis nog mee te maken krijgen”, zegt Struijf.

Verschillende partijen

De gemeente heeft met verschillende partijen (o.a. Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, Stichting Podia Heemstede, Stichting Hart en Bibliotheek Zuid-Kennemerland) uit de culturele sector gesproken over het realiseren van een digitaal platform. ,,De wens is een digitaal platform voor en door de Heemsteedse culturele sector en inwoners”, zegt Struijf.

Contact gezocht met lokale kunstenaars

De gemeente heeft gevraagd welke middelen en ook financiĆ«le middelen nodig zijn om de coronacrisis door te komen. ,,Voor het street-artproject wordt contact gezocht met lokale kunstenaars. Afgesproken is om met deze partijen over de invulling van het steunpakket cultuur in gesprek te blijven”, zegt Struijf.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen