Raad neemt komende week beslissing over uitbreiding basisschool De Evenaar

Foto: Google Streetview

Komende week neemt de raad in de commissie Samenleving een beslissing over het verstrekken van een kredietbedrag van € 250.000 die nodig is voor de uitbreiding van basisschool De Evenaar. In het raadsvoorstel wil het college van burgemeester en wethouders tegemoet komen aan een oplossing die het schoolbestuur doet: Een dakopbouw. Deze zorgt ervoor dat er extra ruimte ontstaat om het ruimtegebrek bij de school op te lossen.

Voldoende

Eerder heeft het CDA Heemstede vragen gesteld over het onderwerp. De christen democraten willen bijvoorbeeld weten of het extra lokaal voldoende is en of de kans dan nog bestaat dat na tien jaar weer extra ruimte nodig is. Het college laat weten dat een extra lokaal voldoende is. Het gemeentebestuur zegt verder dat de Evenaar in 2032 in aanmerking komt voor nieuwbouw en of renovatie. ,,Op dat moment zal op basis van het leerlingenaantal en de prognose gekeken worden wat de omvang van de school moet zijn. De huidige oplossing zal tot aan dat moment in gebruik en afdoende zijn”, zegt verantwoordelijk wethouder Sjaak Struijf namens het college.

Afschrijvingstermijn

Verder willen het CDA Heemstede weten hoe het ziet met de afschrijvingstermijn van de uitbreiding. De christen democraten gaan uit van een termijn over 40 jaar, maar willen weten hoe het zit als er over 11 jaar mogelijk nieuwbouw komt. Het college zegt dat de aard van de investering een afschrijving in 40 jaar vereist. Wanneer over 11 jaar blijkt dat nieuwbouw aan de orde komt resteert een boekwaarde die dan door de gemeente versneld moet worden afgeschreven.