Felle nachtelijke woningbrand; hond en kat gered

Foto: Nieuwsfoto

Heemstede – In een woning aan de Richard Strauszlaan in Heemstede is donderdagnacht een felle brand uitgebroken. Rond 03:50 uur werd de bewoonster wakker van de brand en heeft de hulpdiensten gealarmeerd. Zij kon zichzelf en haar hond direct in veiligheid brengen, maar haar kat schoot weg voor de vlammen. De vrouw is buiten opgevangen door buren. De brand is waarschijnlijk in de keuken begonnen. De oorzaak is nog onbekend.

Bij de brand die op de begane grond woedde, kwam veel rook vrij. Het hele huis stond vol rook en de ramen op de begane grond en eerste verdieping zijn gesprongen. De brandweer had het vuur snel onder controle en wist daarmee uitbreiding te voorkomen. Toen de brand was geblust, wist een van de brandweermannen de gevluchte kat veilig uit het huis te halen. Deze is aan de bewoonster overgedragen.
Omdat er veel rook is vrijgekomen, zijn omliggende woningen ontruimd. Een van de directe buren was echter lastig te wekken. De vrouw had slaappillen gebruikt en de sleutels die buren in het bezit hadden, pasten niet op de deuren. Daartoe heeft de brandweer twee ruiten ingeslagen om de voordeur te openen. Omdat de deur nog niet open ging, is deze uiteindelijk door de brandweer opengebeukt. De vrouw was inmiddels nog niet wakker en is door een brandweerman uit bed gehaald.

Een ambulance is ter plaatse gekomen. Na controle door de verpleegkundige bleek dat er geen sprake was van een gevaarlijke hoeveelheid rookinhalatie.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om het incident af te handelen.

Cookieinstellingen