Galerie Bloemendaal: 25 jaar fotografie, pure beelden, Walter Sans en 4 andere kunstenaars

Foto: Galerie Bloemendaal, aangeleverd

Van zaterdag 3 tot 25 oktober 2020 vindt een overzichtstentoonstelling plaats in Galerie Bloemendaal van fotograaf Walter Sans.

Bron: Floor de Bruyn Kops:

De tentoonstelling is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Walter Sans zal op deze dagen veelal zelf aanwezig zijn. Adres Galerie Bloemendaal: : Bloemendaalseweg 46 – 2061 CL Bloemendaal

Sans werkt vooral analoog, hij is wars van beeldbewerking, hij wil pure beelden, onbewerkt met echte mensen. Elke analoge print of polaroid is uniek. Deze vorm van  slow-photography dwingt je tot keuzes en om rust te nemen tijdens het fotograferen. In 2017 is polaroid-werk van Walter opgenomen in Pryme Editions – Annual Journal, een toonaangevende Amerikaanse uitgave.

Vier kunstenaars nemen deel aan deze jubileumtentoonstelling.

Kuno Grommers fotografeert zijn eigen installaties in een afgescheiden gedeelte van zijn studio. De beelden die hij maakt zijn meestal geometrisch-abstract.

Hannah Blom last van ijzer tere grasachtige vormen en stoere abstracte werken. Met verschillende vormen bouwt ze spelend een fantasiewereld die soms herkenbaar is maar even vaak niet te duiden.

Rogier Polman Zijn tekeningen gaan over poëzie. Over droomplekken uit een verleden, over  weerzin tegen de verveelde alledaagsheid en over dichterlijk verval, over romantiek.

Floor de Bruyn Kops komt met voornamelijk zwarte witte schilderijen, met vaak sterk vereenvoudigde vormen, soms voorzien van teksten in gemengde techniek.

Joke Hogendoorn is weer aanwezig met haar sieraden van parels en edelstenen uit China. Website Galerie Bloemendaal