Heemstede: Week van Respect 4 november t/m 10 november 2019

Foto: Charles Duijff

In het raadhuis en PLEIN1 wordt een doorlopende voorstelling van de film The Calling gepresenteerd. Een abstracte, poëtische film van 33:33:03 minuten, een film over verandering en persoonlijke groei, door de zoektocht van jongeren die geïnspireerd willen worden.

Iedereen vanaf 12 jaar zal zien dat de beelden prikkelen, je tot nadenken aanzet over hoe je het leven wil leven en in connectie met je eigen omgeving wilt staan.

MARTY MART: Is het symbool van het verhaal, die in de fantasie, van buiten ons zonnestelsel komt. De energie, die staat voor liefde, verbinding, vrijheid en het optimaal benutten van je talenten, respect voor al het leefbare hier op aarde. Dat inzicht wilt Marty Mart voor eeuwigheid meegeven via dit kunstproject.

De kracht van deze projectie zit hem juist dat het onverwachts ontvouwt. Aards, tegelijk ook onaards. Ademen de beelden een sfeer uit van eenvoud, harmonie en komen de bekende vraagstukken van het leven voorbij. Martijn v.d Weijden heeft als maker geprobeerd de film een ritmisch en kleurrijk karakter te geven om zo de essentie van het leven nog beter weer te geven. Zodat de kijker zijn eigen verhaallijn invult wat voor diegene op dat moment van toepassing is…

Burgemeester Astrid Nienhuis

Op woensdag 6 november om 15.00 uur zal burgemeester Astrid Nienhuis samen met de voetbalvereniging HBC (Cruquiusweg 39) de “Verklaring gelijke behandeling in de sport” ondertekenen. Door de ondertekening van deze verklaring wordt de intentie uitgesproken om iedereen gelijkwaardig en met respect te behandelen en uitsluiting of schelden of ander gedrag gebaseerd op ongelijke behandeling, aan te pakken. Uiteraard is het de bedoeling dat meer sportverenigingen dit voorbeeld gaan volgen?

Respect is voor alle leeftijden!

Daarom zal – in navolging van de Week van Respect – op woensdagochtend 13 november a.s. bij DE SOCIËTEIT voor ouderen van WIJHeemstede in PLEIN1 (Julianaplein 1) door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een lezing gehouden worden over dit onderwerp. Uiteraard bent u vanaf 10.00 uur van harte welkom!

Tot slot is tijdens kantooruren in het raadhuis de Roze Kunstlijn expositie “Wie zegt u” nog tot eind november te bewonderen. En heeft u al op het regenboogbankje op het Raadhuisplein gezeten?

Met deze activiteiten probeert de gemeente Heemstede een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en deel neemt.

 

Reacties