Ambassadeur verzorgt aftrap voor Wereld Bijen Dag

Foto: Pixabay

De ambassadeur van Slovenië is afgelopen week naar Heemstede gekomen voor de landelijke aftrap van de Wereld Bijen Dag of de ‘World Bee Day’ zoals deze internationaal wordt omschreven. Her Excellency Ms. Sanja Stiglic is op uitnodiging van de landelijk bekende Heemsteedse imker Pim Lemmers geweest.

(bewerkt persbericht gemeente Heemstede)

Bloemzaad

De ambassadeur heeft in gezelschap van burgemeester Astrid Nienhuis bloemzaad gezaaid bij De Hartekamp. Bij de gelegenheid heeft Stiglic hier een rondleiding gekregen rondom de bijenstal van de boerderij bij De Hartekamp. Stiglic heeft na de rondleiding een bezoek gebracht aan het raadhuis van Heemstede, omdat ook op het dak bijenvolken staan.

Vierde keer

De Wereld Bijendag is zelf op 20 mei, die dan voor de vierde keer plaatsvindt. Om die reden heeft de Sloveense ambassadeur in aanloop hier naar toe op dinsdag 18 mei de aftrap voor de viering in Nederland gegeven.

Viering van het ecosysteem

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. De dag is op initiatief van Slovenië door de Verenigde Naties ingesteld; wereldwijd doen er elk jaar vele landen aan mee.

Bijenstichting en Bijenvrienden

In Nederland is de organisatie van Wereld Bijendag in handen van de Bijenstichting en de Bijenvrienden. Pim Lemmers is aangesloten bij de Bijenvrienden en nauw betrokken bij de organisatie van Wereld Bijendag.

Foto: Pixabay

Reacties