Nog geen bestuurlijke behandeling van Manpadslaangebied

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Heemstede en de ontwikkelaars voor het Manpadslaangebied zijn nog niet zo ver dat de uitwerking van de plannen geen bestuurlijke behandeling kunnen krijgen. Alle partijen zijn op dit moment van mening dat het nog niet zo ver is om deze nu al voor te gaan leggen aan de raadscommissie Ruimte. Volgens verantwoordelijk wethouder Annelies van der Have is de verwachting dat de gemeente deze in juni zal gaan voorleggen.

Aanknopingspunten

Vanaf eind oktober afgelopen jaar zijn de resultaten van de verkennende gesprekken Manpadslaangebied besproken door de gemeente samen met de ontwikkelaars. Daar is onder meer een visie besproken van het landschapsarchitectenbureau Delva voor het gebied. In deze visie zien de gemeente voldoende aanknopingspunten om samen met de ontwikkelaars verder te praten over het gebied. Daarna is het verder besproken in de raadscommissie Ruimte in januari van dit jaar, waarbij is besloten om een voorstel te maken over het vervolg.

Meer tijd nodig

Toch hebben de gemeente en de ontwikkelaars meer tijd nodig om de plannen verder uit te werken. Zowel de gemeente en de ontwikkelaars melden dat er goede en constructieve gesprekken zijn gevoerd. De gemeente heeft als doel om een zo groot mogelijk deel van het Manpadslaangebied tot een groen en openbaar toegankelijk gebied te maken, omdat de huidige tuinbouwfunctie geen toekomst meer heeft. Een groot deel van het gebied is eigendom van projectontwikkelaars.

Cookieinstellingen