Zandvoort Red Bull formule I auto krijgt even eigen ‘Glazen Huis’

Maandag 21 augustus werd op de Zandvoortse boulevard De Favauge door de Zandvoortse wethouder Jan Jaap de Kloet en burgemeester David Moolenburgh een ‘Glazen Huis’ onthuld, bestemd voor een Red Bull Formule I auto, overeenkomstig het model waarin wereldkampioen Max Verstappen zijn talloze fans laat genieten.

Foto’s tekst en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting en bekijk ook het openingsfilmpje)

De onthulling ‘an sich’ verliep niet geheel naar wens. Het Glazen Huis werd verpakt in een groot zwart doek, dat door een druk op de knop zou moeten vallen en voor de onthulling moest zorgen. De knop weigerde dienst en het doek moest met de hand worden verwijderd. (Hieronder de Zandvoortse wethouder Jan Jaap de Kloet (L) en burgemeester David Moolenburgh klaar voor de onthulling)Ook dit Glazen Huis symboliseert een goed doel. In dit geval is dat de  bewoners én alle fans van de Grand Prix Formule I blij maken met álles wat dit mega evenement in Zandvoort heeft te bieden. Niet alleen de spanning en het genieten van de race, maar zeker ook genieten van wat deze week Zandvoort nóg aantrekkelijker maakt voor een bezoek. Straten, de dorpskern en horeca etablissementen zijn rijkelijk versierd en er is een gezellige kermis op het Badhuisplein.
Wanneer de weergoden blijven meewerken zoals op deze maandag, beloven het nóg zonniger dagen te worden. Zonnig voor de inwoners, de vele toeristen en natuurlijk voor de (horeca)ondernemers, die vanwege de qua weer tegenvallende zomermaanden best een extra financieel impuls kunnen gebruiken!De burgemeester is verantwoordelijk voor de veiligheid in Zandvoort. Voorafgaande jaren hebben bewezen dat Zandvoort in samenwerking met bijvoorbeeld de NS (Prorail) en vele betrokken instanties in staat is te zorgen voor een feilloos verloop van wat wordt beschouwd als het drukst bezochte evenement van Nederland.

Cookieinstellingen