Een klassieke F1-start Dutch Grand Prix: Wihelmus door  André Rieu en DJ La Fuente

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pxfuel

ZANDVOORT – Het Wilhelmus wordt op zondag 27 augustus voorafgaand aan de Formule 1-race gespeeld door André Rieu en DJ La Fuente op het circuit in Zandvoort. Rieu treedt tijdens de Pre Race Show op met zijn Johann Strauss Orkest. Dat maakte de organisatie van de Zandvoortse race, de Dutch Grand Prix (DGP), vanmorgen bekend.

(bron: NH)

Twee jaar geleden was nog de eer aan zangeres Davina Michelle en dj Armin van Buuren. Vorig jaar speelden Floor Jansen en dj Afrojack voorafgaand aan de race hun versie van het volkslied.

DGP laat in de verklaring weten dat Rieu ook uit Limburg komt en uiteraard groot fan is van Max Verstappen. “Ik volg Max al jaren en toen ik gevraagd werd om met mijn orkest vóór de start van de F1 race in Zandvoort op te treden, was ik meteen laaiend enthousiast. Ook alle mensen in mijn orkest trouwens! Samen met DJ La Fuente gaan we er een spetterende show van maken voor de tv-kijkers wereldwijd”, aldus Rieu.

DJ La Fuente is bekend van zijn hit ‘I want you’. Ondanks dat hij van origine een Brabander is, is ook hij fan van Verstappen. “We gaan dit jaar, samen met Rieu en zijn orkest het hele circuit op z’n kop zetten! Ik kijk uit er dan ook enorm naar uit om op onze eigen manier de wereld van F1 een vrolijk tintje te geven.”

Cookieinstellingen