Indrukwekkend muzikaal-poëtisch verzet tegen oorlog in Oekraïne vrijdag j.l. in Patronaat Haarlem

Vrijdag 24 februari 2023 was het precies één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Het Oekraïense duo Warnyakannya verzorgde een indrukwekkend muzikaal-poëtisch concert, waarbij zij op artistieke wijze steun betuigden aan iedereen die zich voor de verdediging van hun land inzet.

Foto’s en film Charles Duijff

Na meer dan 50 concerten in heel Europa voerden zij in Het Patronaat hun show op als een artistiek verzet tegen de Russische inval en als steun voor Oekraïne.

De volledige opbrengst van de tickets ging naar goede doelen in Oekraïne. Anton Slepakov (poëzie) en Andrii Sokolov (elektronische muziek) waren dankbaar in Haarlem te kunnen optreden op 24 februari. Ze hebben nog diverse optredens te gaan, ook in andere Europese landen (zie filmpje) Samen met andere Oekraïners en met het publiek dat naar hun voorstellingen komt, willen zij stilstaan bij wat er is gebeurd en nog steeds gebeurt.

Stichting Haarlem4Ukraine, die zich sinds de inval inzet voor zowel de slachtoffers in Oekraïne als de Oekraïners die naar Haarlem en omgeving gevlucht zijn, haalde het duo naar Haarlem. Het werd een avond om samen te zijn, of zoals zij zelf in het Engels zeggen: “To share our pain and the power of small and big actions of everyone who is involved in the fight for truth, values of the free world and for peace!”

Real time met ondertiteling

Warnyakannya creëert zijn muzikale show met elektronische muziek, beelden en poëzie in real time en met Engelse ondertiteling. Nogmaals: Alle opbrengsten uit de ticketverkoop en extra donaties gaan naar de organisatie Musicians Defend Ukraine. Deze organisatie stimuleert de wereldwijde muziekindustrie om Oekraïense artiesten te steunen die hun steden verdedigen en als vrijwilliger werken. Het geld wordt onder andere besteed aan humanitaire hulp, aan drones en vrachtwagens. Musicians Defend Ukraine is opgericht door de Oekraïense culturele organisaties Shpytal Records, Kontrabasspromo en Love’n joy.

Relevante websites: Haarlem4Ukraine

en musicians-defend-ukraine

 

Cookieinstellingen