Open Dag in vernieuwde Nova Campus Haarlemmermeer

Robotjes voor basisonderwijs
Robotjes voor basisonderwijs
Foto: Nova College

HOOFDDORP – Het Nova College heeft haar Campus Haarlemmermeer aan de Paxlaan 26 in Hoofddorp grondig vernieuwd. De praktijkruimtes zijn geactualiseerd, er zijn nieuwe voorzieningen en de indeling is zo aangepast dat er meer uitwisseling is tussen studenten en docenten. Publiek is welkom op de Open dag van 1 februari tussen 18.00 – 21.00 uur.

Een van de veranderingen is de plek van het Nova Pluspunt, waar studenten terecht kunnen die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij mentale problemen, maar ook bij dyslexie of voor extra ondersteuning bij taalonderwijs. Dit Pluspunt heeft nu een centrale plek in het gebouw gekregen, vlak naast het al bestaande Studenten Informatie Punt waar studenten Sociaal werk stage lopen en aanspreekpunt zijn voor eerste hulpvragen van medestudenten.

Pluspunt (foto: Nova College)

De totale vleugel van de opleidingen Zorg en Welzijn heeft een metamorfose ondergaan om te voldoen aan de eisen van deze tijd en beter te kunnen inspelen op de enorme vraag naar personeel in deze sectoren. Het praktijklokaal Kinderopvang is vernieuwd, Haarverzorging heeft een moderne kapsalon en de lokalen van de Business School zijn opnieuw ingericht.

(foto: Nova College)

Er zijn extra voorzieningen zoals een uitzendbureau, Nova Pop Up die bijvoorbeeld ook gebruikt kan voor exposities, innovatielokaal voor technologische vernieuwingen in het onderwijs en werkveld. De nieuwe foto’s aan de muren en het nieuwe meubilair dragen bij aan het thuisgevoel dat Nova de studenten en medewerkers wil geven.‘

Directeur Harrie Bemelmans: ‘Deze veranderingen dragen bij aan wat wij belangrijk vinden op het Nova College: groeien als mens, veiligheid en aandacht. Voor studenten en medewerkers. Iedereen die de vernieuwingen met eigen ogen wil zien, is van harte welkom op de Open dag van 1 februari tussen 18.00- 21.00 uur.’

Cookieinstellingen