Honden en paarden weer welkom op het strand

Foto: Pixabay

ZANDVOORT – Hondenbezitters en paardenliefhebbers kunnen weer samen met hun dierbare viervoeters de frisse zeewind insnuiven, want sinds 1 oktober mogen honden, paarden en andere rij- en trekdieren weer het strand op.

Honden mogen vanaf 1 oktober 2022 de hele dag op het strand komen. Het strand is aangewezen als een zogenaamde losloopplaats. Honden hoeven dus niet aangelijnd te zijn (zolang ze goed naar hun baasjes luisteren).

Natuurlijk is de eigenaar van de hond verplicht om de hondenpoep direct op te ruimen. Ook op het strand geldt deze opruimplicht. men moet daarom altijd opruimmiddelen bij zich hebben. Bijvoorbeeld poepzakjes. Handhavers kunnen vragen deze te laten zien. Honden mogen tot 15 april 2023 vrij op het strand lopen. Na die datum mag dit alleen nog voor 09:00 uur en na 19:00 uur.

Paarden op het strand
Sinds 1 oktober mogen ook paarden en andere rij- en trekdieren op het strand komen. Het is in het laagseizoen dus toegestaan om met een paard op het strand te lopen. Dit kan tot 1 maart 2023. Daarna wordt het weer drukker op de stranden en zijn paarden niet meer toegestaan. Let op: het is niet toegestaan om zonder vergunning een paard (of ander rij- of trekdier) aan te bieden aan bezoekers op het strand. Wel kan er gereden worden op een paard dat gehuurd of gebruikt wordt van iemand met een vergunning, zoals de maneges.

Cookieinstellingen