Weg langs kinderboerderij Groenendaal afgesloten vanwege risico vallende takken door hitte

Foto: Charles Duijff

HEEMSTEDE – Gisteren is in Heemstede de Burgemeester Van Rappardlaan, de weg langs kinderboerderij Groenendaal, afgesloten voor alle verkeer en wandelaars. De gemeente heeft dit gedaan omdat ze bang zijn dat er door het warme weer spontaan vallende boomtakken naar beneden komen.

Toezichthouder Kenneth Abercrombie zegt dat er breuken ontstaan in de takken door de aanhoudende droogte in Nederland. Deze week vindt een uitgebreide inspectie plaats. Op basis daarvan kijkt de gemeente welke maatregelen nog meer nodig zijn.

De laan zal een week lang afgesloten zijn vanaf de kruising met de Vrijheidsdreef tot vlak bij de kruising Sparrenlaan en Bosbeeklaan. De afsluiting staat met borden aangegeven.

Bereikbaarheid
Restaurant Groenendaal, Speeltuin Groenendaal, de woningen en Kinderboerderij ’t Molentje blijven bereikbaar vanaf de ingang Bosbeeklaan. De parkeerplaats bij de kinderboerderij en de ingang Adriennelaan zijn dicht. De klaphekken in het bos grenzend aan de Burgemeester Van Rappardlaan heeft de gemeente uit voorzorg ook gesloten.

Cookieinstellingen