Leuke zomerse werkdag in Leyduin

Foto: IVN

HEEMSTEDE – Een dag lekker buiten werken in de natuur! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland zaterdag 2 juli een leuke werkdag op landgoed Leyduin in Heemstede. Deelnemers aan deze werkdag gaan adelaarsvaren hooien. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Onder de noemen Leyduin vallen ook de Landgoederen Vinkenduin en Oud-Woestduin. Op Oud-Woestduin is de voormalige paardenrenbaan. Tevens heb je daar grote velden met adelaarsvaren. In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is.Deelnemers aan de werkdag gaan een deel van de adelaarsvaren hooien op de voormalige renbaan. Natuurbeheer is net tuinieren. Zo zorgen we ervoor dat ook andere planten de ruimte krijgen die ze verdienen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom! Niet echt zwaar maar wel leuk werk. We maken er een mooie dag van!

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Het IVN en Landschap zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie!

Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakelye, Manpadlaan 1, Heemstede. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via [email protected]

Cookieinstellingen