Park Meermond Heemstede weer vrij van de Japanse duizendknoop

Foto: Wikipedia

Op woensdag 11 mei zaaide wethouder Annelies van der Have bloemen in Park Meermond. De actie was de symbolische afsluiting van een grootschalig project waarbij de Japanse duizendknoop grondig is verwijderd. Daarvoor was een groot deel van het park voor 5 weken afgesloten.

Gemeente Heemstede werkte samen met ‘Natuurlijke Zaken’ om op ecologisch verantwoorde manier af te komen van de Japanse duizendknoop. Dat gebeurt door middel van ‘inpakken in plastic’, koken en elektrocuteren.

De Japanse duizendknoop is een zogenaamde ‘invasieve exoot’ die overal in Nederland voorkomt. De sterk woekerende plant verdringt andere inheemse planten. Ook veroorzaakt de plant schade aan funderingen en rioleringen. Belangrijk dus om te herkennen en te bestrijden.

Meld locaties van de Japanse duizendknoop!
Gemeente Heemstede vraagt inwoners alert te zijn op de Japanse duizendknoop en de plant in eigen tuin grondig te verwijderen. Wie deze exoot op openbare plekken tegenkomt kan dit online bij de gemeente melden via www.heemstede.nl/melden.

Hoe de Japanse duizendknoop te herkennen en bestrijden? Ga naar de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Cookieinstellingen