Voeding centraal op Beter eten Festival Albert Heijn in Expo Haarlemmermeer

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn houdt op vrijdag 29 en zaterdag 30 april het eerste Beter eten Festival in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Daar kan onder meer geluisterd worden naar inspirerende sprekers zoals Typhoon, Irene Schouten, Adjiedj Bakas, Chloé Rutzerveld, Elisah Pals en Hannah Verboom.

(bronnen: Albert Heijn / Zaandstad.Nieuws.nl)

Met het evenement – waarvoor de kaartverkoop inmiddels is gestart – komt de missie van Albert Heijn om samen beter eten voor iedereen bereikbaar te maken tot leven. Daarbij staan drie thema’s centraal: lekker in je vel zitten met een gezonde leefstijl, de sociale verbindingskracht van voedsel en hoe we de aarde beter kunnen achterlaten voor de volgende generatie.  Het Beter eten Festival is ‘voor iedereen die geïnteresseerd is in wat voeding voor jezelf en de omgeving kan betekenen’. Op het festivalterrein van ruim 6900 vierkante meter zijn interessante tafelgesprekken onder leiding van Eric Corton, kan worden meegedaan aan interactieve workshops en bezoekers kunnen het voedsel van nu en morgen proeven en beleven bij ruim 70 stands.

Samen eten
Op het festival zijn aanschuiftafels waar gerechten van internationale en de lokale keukens geproefd kunnen worden. Er wordt met alle bezoekers gezamenlijk gegeten. Ook schuiven er meerdere sprekers aan, onder wie Saïda en Abdelkader Benali. Ook is te zien waar ons eten vandaan komt en kunnen bezoekers met telers en boeren in contact komen. Zo kan iedereen ervaren waar de verse producten van Albert Heijn vandaan komen. Er zijn interactieve workshops, zoals zaadpakketjes maken voor de wilde bij of een eigen koffiemelange voor thuis. Bezoekers krijgen daarnaast antwoord op allerlei vragen over duurzaamheid.

Natuur cadeau
Kaarten voor het festival kosten 12,50 euro per persoon. Voor dit bedrag krijgen bezoekers niet alleen toegang, maar krijgen ze ook tien vierkante meter beschermde natuur via EarthToday cadeau. Deelnemers ontvangen per e-mail een uitnodiging om het bewijs van bescherming daarvan op hun eigen naam te zetten en kunnen hun stukje beschermde natuur virtueel bezoeken.

Cookieinstellingen