Jeugdactiviteiten in Cruquiusmuseum tijdens Herfstvakantie

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het is weer Herfstvakantie en dat betekent dat er leuke gratis activiteiten zijn voor kinderen in Cruquius Museum en Historisch Museum. Koop van te voren e-tickets. En combineer een museumbezoek met  iets lekkers bij het naastgelegen Theehuis Cruquius.

Is jouw lichaam geolied als een machine?
Draaien, knarsen, pompen, olie, cilinders, scharnieren, druk…Eigenlijk lijken de stoommachine en het lichaam erg op elkaar: een prachtig bewegingsapparaat! Ontdek je lijf door kinderyoga te doen, samen met Helden Yoga. Doe mee op woensdag 14 oktober tussen 13 en 15 uur. Koop van te voren een e-ticket voor het museum. Yoga is gratis.

Speuren door het gemaal
Op ontdekkingstocht door het vernieuwde museum. Heb je de goede antwoorden gevonden, dan mag je met een code de schatkist openen. Wie weet zit de waterwolf er in. Leuk voor families met kinderen tussen 5 en 10 jaar.

Speurtocht (foto: Cruquiusmuseum)

Stoomlab 2.0
Doe mee aan het Stoomlab in het vernieuwde Cruquius Museum. Kinderen (5+) kunnen aan de slag met water, vuur en stoom. Laat de machines maar draaien. Op 13, 15 en 17 oktober zijn er tussen 13 uur en 16 uur vijf stoomlabs van een half uur. Leuk om deze activiteit te combineren met een bezoek aan het museum. Koop van te voren een brandstofblokje en e-ticket. Dan ben je verzekerd van een plaats aan de werktafel.