Schoolmusicals scholen uit Bloemendaal, Haarlem en Heemstede in Caprera

Foto: Charles Duijff

Maar liefst 10 basisscholen uit Zuid-Kennemerland presenteren vlak voor de zomervakantie 15 verschillende musicals in Openluchttheater Caprera.

De eerste voorstelling vindt woensdag 24 juni plaats en de laatste op vrijdag 3 juli 2020.

Trotse gastheer, voldoende ruimte

Met de traditionele eindmusical nemen achtste groepers afscheid van de basisschool. Door de huidige coronamaatregelen bleek het voor de meeste scholen onmogelijk te zijn deze voorstellingen verantwoord te kunnen organiseren. De telefoon stond al snel roodgloeiend bij Caprera. De organisatie vervult graag de rol als trotse gastheer om al onze ‘buren’ te ontvangen. Het theater heeft voldoende ruimte om met de anderhalve meter afstand regel de bezoekers veilig te kunnen ontvangen. Bovendien zal het een unieke ervaring zijn dat iedereen in de buitenlucht de schoolvoorstelling zal bijwonen.

Helpende hand

Lode van Piggelen, directeur van Caprera: “wij zijn een culturele ontmoetingsplek voor ontspanning, inspiratie en verrijking midden in de natuur. Natuurlijk waren we onmiddellijk bereid een helpende hand te bieden, net als de gemeente Bloemendaal die ook direct bereid was om onder de juiste voorwaarden toestemming te verlenen. Het is een bijzondere ervaring om op het podium van ons theater te staan. Dat maakt het optreden in deze afscheidsmusicals extra speciaal. Wij hopen alle 312 deelnemende leerlingen een onvergetelijke dag te mogen bezorgen.”

Deelnemende scholen

Bloemendaal: De Josephschool, Bloemendaalse Schoolvereniging, St. Theresiaschool, Bornwaterschool.

Aerdenhout: Vondelschool.

Heemstede: Nicolaas Beetsschool, De Ark, Jacobaschool. Haarlem: Zonnewijzer, De Bavinckschool.