Burgemeester Astrid Nienhuis, voetbalvereniging HBC en Sport Support gaan voor gelijke behandeling

Foto: Charles Duijff

Op woensdag 6 november 2019 heeft burgemeester Astrid Nienhuis samen met de voetbalvereniging HBC en Sport Support de “Verklaring gelijke behandeling in de sport” ondertekend.

Door de ondertekening van deze waardevolle verklaring wordt de intentie uitgesproken, om iedereen gelijkwaardig en met respect te behandelen. Uitsluiting of schelden, of ander gedrag gebaseerd op ongelijke behandeling, moet onmiddellijk worden aangepakt.

Uiteraard is het de bedoeling dat meer sportverenigingen dit voorbeeld gaan volgen! Voorzitter Rob Roomeijer van de Heemsteedse voetbalclub HBC vertelde: ‘Sport Support nam contact op met de basisscholen, waar natuurlijk ook de belangstelling voor navolging van dit initiatief vandaan moet komen’ Rob vertelde ook trots over het G-team (gehandicapten-team) van HBC. Ze horen er echt bij! Duidelijk een voorzitter die met hart en ziel gaat voor gelijke behandeling binnen zijn sportclub en daarbuiten.

Burgemeester Nienhuis: ‘Ja ik vind het heel mooi dat sportverenigingen dit doen en in het vizier hebben dat gelijke behandeling belangrijk is. Welke sporters komen nu uiteindelijk in het zonnetje te staan? Zo simpel al he, de achterhoede bijna nooit en de aanvallers wel! Alleen dat al! Zo krijg je al rangen- en standenverschil’ Daarnaast noemde de burgemeester de ongewilde verschillen tussen validen en mindervaliden, gekleurd en niet gekleurd, hetroseksualiteit en anderen…Astrid:  ‘Dat moet er allemaal niet toe doen!’  Mevrouw Nienhuis vindt de “Verklaring gelijke behandeling in de sport” een mooi gebaar om dit weer eens extra onder de aandacht te brengen.

Zij bracht daarom ook een cadeautje mee, een regenboogvlag, die na ondertekening werd gehesen aan de vlaggenmast op het sportterrein van HBC, in bijzijn van jonge voetballertjes die natuurlijk trots met de burgemeester poseerden.Hieronder enkele foto’s van de ondertekening van de “Verklaring gelijke behandeling in de sport” Hieronder buurtsportcoach Tim Joon van Sport Support, burgemeester Nienhuis en voorzitter van HBC Rob Roomeijer De vlag der vlaggen: de kleurrijke vlag als symbool van gelijkheid, liefde- en respect. De kleuren van de regenboog worden zichtbaar bij gebruik van een prisma bij daglicht, of door regendruppels die als prisma werken, waaruit blijkt dat die kleuren samen ons daglicht vormen. ONS DAGLICHT, daglicht van ons allemaal….als ‘kleurrijke samenleving’woensdagochtend 13 november lezing over dit onderwerp…

Respect is voor alle leeftijden! Daarom zal – in navolging van de Week van Respect – op woensdagochtend 13 november a.s. bij DE SOCIËTEIT voor ouderen van WIJHeemstede in PLEIN1 (Julianaplein 1) door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een lezing gehouden worden over dit onderwerp. Uiteraard bent u vanaf 10.00 uur van harte welkom!

Tot slot is tijdens kantooruren in het raadhuis de Roze Kunstlijn expositie “Wie zegt u” nog tot eind november te bewonderen. En heeft u al op het regenboogbankje op het Raadhuisplein gezeten?

Met deze activiteiten probeert de gemeente Heemstede een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en deel neemt.

 

Reacties