Fitheidstest 65+’ers terug in Heemstede én Zandvoort

Foto: PR Teamsportservice Heemstede Zandvoort

De fitheidstest voor 65 plussers komt weer terug. Op zaterdag 2 maart is de test in Heemstede in Sporthal – Sportplaza Groenendaal en een dag later kunnen senioren terecht in de Korverhal van Zandvoort. Team Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert de fitheidstest 65+.

2500 deelnemers

Volgens de servicedienst zijn er al meer dan 2.500 deelnemers die de afgelopen jaren aan de fitheidstest hebben deelgenomen. Komend jaar verwachten de organisatoren van dergelijke test in maart weer zo’n 350 deelnemers verwacht op verschillende testlocaties. Naast de fitheidstest komen aansluitend ook sportieve activiteiten. Deelnemende gemeenten zullen de doelgroep begin 2019 per post een uitnodiging versturen voor de fitheidstest. Inschrijven kan tot en met 17 februari.

Fitheidstest

De fitheidstest is volgens het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar en die graag meer willen bewegen dan zij nu doen. De test duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Na afloop van de test krijgen de deelnemers een beweegadvies van één van de aanwezige adviseurs.

Bewegingsactiviteiten

Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij één van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthallen worden georganiseerd, van wandelen tot walking football (wandelvoetbal), dans en fitness. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders.

'
article
30685
Fitheidstest 65+’ers terug in Heemstede én Zandvoort
De fitheidstest voor 65 plussers komt weer terug. Op zaterdag 2 maart is de test
https://heemstede.nieuws.nl/algemeen/30685/fitheidstest-65ers-terug-heemstede-en-zandvoort/
2018-11-27T12:55:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/144/2018/11/30060611/PR-Teamsportservice-Heemstede-Zandvoort.jpg
Algemeen, Nieuws, Sport