Heemstede: Half bewolkt en Lintjes regen (zie ook filmpje)

De burgemeester van Heemstede, Astrid Nienhuis, heeft donderdag 26 april 2018 bij de jaarlijkse lintjesregen drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De feestelijke bijeenkomst, die rond 10.15 uur begon werd druk bezocht.

(klik op onderstaande foto’s voor vergroting)Lintjesregen…..Burgemeester Nienhuis noemde het glimlachend een buitje, omdat sprake in Heemstede sprake is van drie gedecoreerden in 2018. Landelijk spreken we natuurlijk over een lintjesregen….De Raadzaal was versierd met een prachtig oranje bloemstuk…Vooraf was er natuurlijk een heerlijke kop koffie met wat lekkers voor alle genodigdenDe eerste persoon die werd onderscheiden was de heer M.G. (Martien) Ganzeman. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-NassauDe heer Ganzeman is sinds 1993 actief als penningmeester van Stichting De Baan in Haarlem, die vrijetijdsbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuid-Kennemerland. Daarnaast is hij penningmeester van de tennisclub HBC. Ook was hij organisator van en vrijwilliger bij de jaarlijkse vaartocht voor mensen met een beperking bij de Botendagen op de Westeinder plassen.

Vervolgens sprak burgemeester Nienhuis mevrouw Ineke Hetem toe en ook zij ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-NassauMevrouw Hetem is sinds 2001 secretaris van de Stichting Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem, die voor de instandhouding van de kathedraal en voor alle niet religieuze activiteiten in de kerk zorgt. Sinds 2004 is ze actief bij de Vincentiusvereniging in Haarlem, vanaf 2006 als penningmeester. De vereniging biedt geestelijke en maatschappelijke hulp. Vanaf 2002 was zij 15 jaar lang vrijwilliger bij het Fonds voor Urgente Noden Haarlem en omgeving, dat financiële hulp biedt waar hulpbehoevenden geen beroep op andere voorzieningen kunnen doen. Ook zette zij zich van 1998 tot 2009 in voor de Haarlemse Honkbalweek en van 1992 tot 2000 voor de (toen nog) Trosloop in Haarlem. Ook de heer L.M.J. (Leo) van der Prijt werd Lid in de Orde van Oranje-NassauDe heer Van der Prijt is sinds 1976 actief bij en voor sportvereniging GSV-Heemstede. Hij zette de GSV-sectie tafeltennis op. In de jaren 1980-1988 was hij jeugdbegeleider binnen de vereniging. Vanaf 1988 maakt hij deel uit van het bestuur van de sectie volleybal. Hij begon als wedstrijdcoördinator, later kwam ook het secretariaat onder zijn hoede en vanaf 1999 eveneens de scheidsrechterzaken. In 2017 werd hij voorzitter van de sectie volleybal en de sectie badminton. Hij is de schakel tussen de volleybalbond Nevobo en GSV, bezoekt hiervoor vergaderingen, leidde scheidsrechters opregelta alles rondom wedstrijden en werft mensen voor vrijwilligerswerk bij GSV.

De gedecoreerden ontvingen een bijhorende koffertje waarin ondermeer instructies over de wijze waarop met de Koninklijke onderscheiding hoort te worden omgegaanBuiten vond nog een ‘zonnig’ foto-momentplaatsNogmaals de link naar het filmpje

 

 

Reacties